Perodua Axia 2019 dibuka untuk tempahan dari RM24,090 tentatif – kenderaan paling mampu milik di Malaysia dengan ciri keselamatan canggih, varian baharu STYLE

Rawang, 22hb Ogos: Perodua kini menerima tempahan bagi Perodua Axia 2019 – hatchback segmen-A yang telah diperbaharui untuk menawarkan rakyat Malaysia lebih nilai, lebih gaya serta ciri keselamatan canggih.

Enam varian – E, G, GXtra, SE, AV dan varian baharu STYLE – ditawarkan dengan harga tentatif RM24,090-43,190 (atas jalan tanpa insurans bagi Semenanjung Malaysia), menepati poket, penggunaan dan personaliti berbeza setiap rakyat Malaysia.

Semua varian dikuasakan dengan enjin 1.0 liter 1KR-VE dengan pemasaan injap boleh ubah pintar (VVT-i) yang disambung kepada transmisi manual lima-kelajuan pada varian E dan transmisi automatik kawalan elektronik empat-kelajuan pada semua varian lain.

“Axia adalah intipati kepada matlamat Perodua, iaitu untuk menawarkan mobiliti yang mampu milik dan mudah buat semua. Lebih 380,000 unit telah menemui pemiliknya sejak pelancaran pertamanya pada September 2014, dan sebenarnya ia menjadi model terlaris kami dari 2015 hingga 2017,” kata Presiden dan Ketua Pegawai Eksekutif Perodua Dato’ Zainal Abidin Ahmad.

“Dengan Perodua Axia 2019, kami ingin mengubah pengalaman mobiliti di Malaysia dengan menambah nilai, keselamatan dan gaya untuk memastikan Axia kekal menjadi pilihan pertama anda,” katanya.Sistem Bantuan Pemanduan Selamat (ASA 2.0*)

Perodua, yang pertama muncul pada SUV tujuh-tempat duduk Aruz pada Januari lalu, kini memasuki model Axia menerusi varian AV, menjadikannya kenderaan dengan ciri yang sedemikian yang paling mampu milik di Malaysia.

ASA 2.0 terdiri daripada Pengesan Pejalan Kaki (kelajuan sehingga 50 km/j), Amaran Pra-Pelanggaran (kelajuan sehingga 100 km/j), Brek Pra-Pelanggaran (kelajuan sehingga 80 km/j), Front Departure Alert dan Pedal Misoperation Control.

“Dengan membawa ASA 2.0 ke Perodua Axia 2019, kami membawa teknologi keselamatan canggih kepada rakyat, seperti yang kami lakukan dengan Perodua Myvi generasi ketiga pada 2017,” kata Dato’ Zainal.

Selain itu, semua varian dari GXtra dan ke atas dilengkapi dengan Kawalan Kestabilan Kenderaan (VSC) dan kawalan cengkaman (TRC), dan semua varian kecuali E mempunyai ABS dengan Pengagihan Daya Brek Elektronik (EBD).

Perodua Axia menjadi Kenderaan Cekap Tenaga (EEV) pertama di Malaysia semasa pelancarannya pada 2014. Kini, dengan kecekapan bahan api yang dinilai 22.5 km/l untuk manual, 21.6 km/l untuk auto dan 20.8 km/l untuk varian baharu STYLE, ia kekal menjadi antara kenderaan yang paling cekap bahan api di negara ini.

“Peningkatan dalam aspek keselamatan dan ciri-ciri tambahan, ditambah dengan kecekapan bahan api, praktikaliti, ruang yang luas, kos pemilikan yang rendah, kemudahan pemanduan dan kebolehpercayaan, dalam masa yang sama kekal mampu milik, Axia kini menawarkan lebih banyak nilai berbanding sebelumnya,” kata Dato’ Zainal.

Mengenai varian baharu STYLE, Dato’ Zainal berkata, “Perodua mengambil langkah baharu dengan Axia STYLE, ahli keluarga Axia baharu yang akan menampilkan keseronokan dan keaktifan gaya hidup anda – nantikan!”

“Kami mengalu-alukan orang ramai untuk mengunjungi mana-mana cawangan jualan kami di seluruh negara. Penasihat jualan sah kami bersedia untuk melayani dan membantu anda serta menjawab segala pertanyaan anda mengenai Perodua Axia 2019 yang akan muncul di ruang pameran tidak lama lagi!” kata Dato’ Zainal.Perodua Axia 2019 didatangkan dengan waranti lima tahun/150,000 km (yang mana terdahulu).

* ASA adalah sistem bantuan pemanduan yang membantu mengurangkan risiko pelanggaran dan bukan pengganti pemanduan selamat. Sentiasa berwaspada dan berhati-hati ketika memandu.

Untuk pertanyaan atau tempahan awal, boleh terus berhubung dengan Perodua Sales Advisor.

013-624 7801 – Izzuddin

Link Whatsapp : Izzuddin

Kredit Sumber: Official Perodua Facebook Page

Artikel kami yang lain ….

Diskaun Khas Perodua Rebate Cukai Jualan 2020

Sempena pengumuman Perdana Menteri mengenai pengecualian cukai jualan keatas kereta tempatan dan import, pihak PERODUA telah mengeluarkan jadual harga promosi diskaun khas untuk harga kereta keluaran Perodua bermula 15 Jun 2020 hingga 31 December 2020. Disini...

Skim Graduan Perodua

Skim Graduan Perodua

Jika anda sedang mencari kereta baru, tapi baru sahaja bekerja, dapatkan kereta perodua idaman anda dengan skim graduan perodua. Disini dinyatakan secara ringkas berkenaan skim graduan ini, untuk membantu anda dapatkan gambaran awal berkenaan dengan skim ini. Jika ada...

Tempahan Perodua Axia 2019 sudah mula dibuka !!!!

Tempahan Perodua Axia 2019 sudah mula dibuka !!!!

Tempahan Perodua Axia 2019 sudah mula dibuka !!!. Jangan lepaskan peluang untuk menjadi yang terawal. Dengan ciri-ciri yang cukup menarik, harga yang ditawarkan cukup berbaloi. Harga anggaran dari RM 24,090 6 variant ditawarkan : Axia E : RM 24, 090 Axia G : RM 33,...

Scroll Up